18.12.2018 19:53

Koledy u Apolináře a prosincová slezina

Kaple nás letos přivítala s novinkou. Varhany byly elektrifikovány a tak nebylo nutno šlapat na měchy. Béďa si před zpíváním varhany vyzkoušel a hodnotil novinku a též i naladění varhan velmi pozitivně. Menší potíže jsou v používaných koledách. Nejsou všechny kompletní a i pořadí koled není stejné. Potřebujeme koledy zkontrolovat a vytřídit. Rádi přijmeme pomoc našich členů. Samotné zpívání se postupně zlepšovalo, zvonečky byly v permanenci a vyvrcholením byla poslední koleda "Narodil se Kristuspán" zpívaný ve stoje. Letošní účast byla rozmnožena o přítomnost zdravotního perzonálu porodnice. Pro r.2019 byl zamluven termín 16.12.

    Následná slezina byla v restauraci Na Klikovce. Obsluha byla překvapená náhlým příchodem velkého počtu lidí. Počáteční rumraj s rozdáváním dárků byl pro obsluhu těžko průchozí. Časem se lidi usadili a muzikanti začali hrát a zpívat. Dokonce se hodně tancovalo. Z hlásání:

1) příští slezina bude 14.1.2019 v restauraci Na Hrádku. Vzhledem k tomu, že se líbila restaurace Na Klikovce, tak se bude hlasovat o místu sleziny v únoru mezi Klikovkou a Hrádkem. Instituce hlasování se ujala Naďa Soukupová, které dejte co nejdříve vědět, kde chcete být na příštích slezinách.

2) Spanilkla bude o prvém víkendu února v Beskydech. Naši Hejtmani přijímají poslední přihlášky a připravují své členy na nově upravené zakončení ve Velkých Karlovicích.

3) Další slezina bude 11. února buď Na Hrádku a nebo Na Klikovce, dle  výsledku hlasování.

4) Bál TAKu "Dědkovský" v Domovině bude 5.4.2019. Zájemci o předtančení se mohou hlásit mně a nebo Jiřímu Klímovi.

Debata o nových tričkách: Je několik variant, které posuzuje zatím Rada Jedničky. S ohledem na menší zájem lidí je doporučováno ponechat původní disign s připojenou jedničkou buď na zádech a nebo na prsou.

Bylo plno pozdravů od nepřítomných marodů : Mi.Švejka, O.Becker, Ja.Snopová, He Hlubučková, Ji Hrubešová, Liškovi, Ma Stulíková, Máša Nováková

—————

Zpět


Kontakt

Pavel Stulík (PaS)

603227967

Rukověť

Portréty lidí z Jedničky najdete na albu níže:

Seznam lidiček Jednicka-2_2015-1.xls  je zaheslován, heslo sdělí PaS mailem, resp. osobně

Historické vítězství Jedničky na Stezce 2017

Nekrolog Tondy Rosického a Hanky Hanákové  najdete po kliknutí na podtržené jméno