Diskuzní Fórum

Datum: 12.02.2010

Vložil: Martin N.

Titulek: Hotel Diana na Benecku 12.-14.3.

Naše partnerská organizace TSSB (Turisté severních svahů Brd) pořádá víkend na Benecku v hotelu Diana. https://www.hotel-diana.cz/index.html
Termín: pátek 12.3. - neděle 14.3.

V okolí hotelu je několik upravených sjezdovek a jsou zde i kvalitně upravené a dobře značené běžecké tratě.
Je domluvena cena 500,-Kč. za osobu a den s polopenzí.
Ubytování v dvou až čtyřlůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením.
Penzion je vybaven saunou, soláriem, barem.
Zájemci z řad aktivních turistů 1. trasy se mohou přihlásit. Zatím je několik volných pokojů.

Odpovědět

—————

Datum: 24.02.2010

Vložil: Martin N.

Titulek: Re: Hotel Diana na Benecku 12.-14.3.

Je obsazeno!!!!!!

Odpovědět

—————

Datum: 22.12.2009

Vložil: Martin N.

Titulek: Supermedovina

Vezmi med a slivovici. Med mírně zahřej a rozpusť ve slivce. Pak míchej a míchej, až dostaneš hustší roztok. Přidej trochu citronové šťávy a dávkuj do vymytých lahví.
Je to dobré a zdravé!!!!

Odpovědět

—————

Datum: 22.12.2009

Vložil: PaS

Titulek: Re: Supermedovina

Ještě jaké jsou poměry??

Odpovědět

—————

Datum: 17.06.2011

Vložil: MN

Titulek: Re: Re: Supermedovina

litr medu
půl litr slivky
deci citronu
půl litr převařené vody

Odpovědět

—————

Datum: 26.12.2009

Vložil: PeS

Titulek: Re: Supermedovina

Tak zkusil jsem to uvařit jen tak bez předem daných poměrů - med, který zbyl v jedné z medových sklenic, no asi 3 polévkové lžíce, pak možná slivovice z neoznačené láhve, ale po čichu asi ano, dolévaná podle odhadu no dejme tomu asi 1dcl, dále víc než půlka citronu s vodou tak asi 2 dcl - vařeno ve dvou etapách. V první to bylo moc sladké, takže znovu citron, voda a "slivovice" a pak to bylo tak OK, že jsem si to musel zakázat, aby to zbylo na nedělní návštěvu bráchy aspoň k ochutnání. Chce to volnou ruku a ochutnávat, ochutnávat a ochutnávat. Přesný recept přijde později a bude z toho něco jako nová Becherovka.

Odpovědět

—————

Datum: 28.12.2009

Vložil: Ivana

Titulek: Re: Re: Supermedovina

V Martinově receptu nebyla o vodě ani zmínka a tak nevím, proč jsi přilitím vody zdravotnímu skvělému léku ubral na grádech...a vlastně kdoví jestli mu tím léčivé účinky ouplně nezanikly. A myslím si, že se to ani vařit nemá, jen se ohřeje med a ten se tekutý za stálého míchání leje do slivovice. Samozřejmě, že ochutnávat, ochutnávat, ochutnávat je nezbytné. Jak jinak zjistit ten správný poměr ingrediencí? Zkus se v nové várce z opravdové slivovice pokusit o opravu :-)

Odpovědět

—————

Datum: 02.10.2009

Vložil: Nada

Titulek: Termíny na chalupě

Budu tam od 2.10 do 8.10

Odpovědět

—————

Datum: 02.10.2009

Vložil: Tomáš

Titulek: Rychlý koláč

Tu dobrůtku co jsme jedli, se dělá z 1 puding, 1 šlehačka a 1 kompot.

Odpovědět

—————

Datum: 02.10.2009

Vložil: Helena

Titulek: Re: Rychlý koláč

Zapoměl jsi na korpus

Odpovědět

—————





Kontakt

Pavel Stulík (PaS)

603227967

Rukověť

Portréty lidí z Jedničky najdete na albu níže:

Seznam lidiček Jednicka-2_2015-1.xls  je zaheslován, heslo sdělí PaS mailem, resp. osobně

Nekrolog Tondy Rosického a Hanky Hanákové  najdete po kliknutí na podtržené jméno

Narození Adély Komoňové a Elišky Novotné-Syslové najdete po kliknutí na podtržené jméno

Polárka nás opustila

Vnoučata našich členů Lubora a Ilonky Šmídů, Jitky Warausové a manželů Veselských najdete po kliknutí na podtržené jméno

Historické vítězství Jedničky na Stezce 2017

Jarda Pšenička nás opustil 2017 , Parte , fotografie a video