29.06.2023 14:34

Červnová slezina v restauraci Time out

Info ze sleziny 12.června 2023 v restauraci Time out na Kavčích horách (Děkanka měla na náš termín nějakou akci, tak vypomohl Time out)
poslala Olga. 
 
Začátek sleziny byl lehce zmatečný, hřiště i venkovní sezení plné mládeže a personál na ten nával zjevně nepřipravený. Do místnosti, kde byla i nouzová vánoční slezina za covidu při zákazu zpěvu, se přidávaly stoly a židle postupně, jak jsme se rozrůstali, pivo se čepovalo v přední prosklené místnosti, nealko tam u nás, posléze i nějaké jídlo šlo objednat. Akustika je tam ale mizerná, neslyšeli jsme se ani sousedi vedle sebe, přes stůl už se muselo křičet. Sešlo se nás nakonec asi 40, nová Rada se trochu radila, aby posléze PaHr převzal po PaSovi Hlásání:
 
  • Nejdůležitější akcí v přípravě je 65.velká Koláčová Stezka v září, oficiálně v TAKu 27.9. - 1.10.2023 se zakončením v Domažlicích. Pro nás platí 3 noci, tedy od čtvrtka 28.9. v chatičkách kempu Babylon. Zatím bez jídla - aspoň večeře jsou v jednání. Placení musí být ukončeno do červencové sleziny 17.7., hotovost vybírala HeBo. Ubytování v chatičkách má na triku Vašík Holík. Mailů už šlo o Stezce několik i s číslem účtu na placení. 
  • Další, pro Jedničku aktuální akcí, je Vítání léta v úterý 20.6. od 19 hodin, do 20 hodin společně s veřejností a se zákazem přemisťování laviček, aby se nerozložily. Viz předchozí mail od Mirdy Hozy. 
  • Ostatních TAKových akcí se z Jedničky účastní jen velmi málo lidí, ti si je ohlídají sami, v mailu od Tomáše jsou všecky vypsané (Tykolka, Pantakovky v Soběslavi, cyklovýlet, Cesta jenom tam, Blaník, atd.)
  • Další Jedničková slezina bude v pondělí 17.července v restauraci U lesa v Klánovicích, od vlaku podchodem a dál po směru vlaku podél kolejí po červené značce necelý km. Většina už tam byla, tak víte. Předslezinový výlet plánuje JiČa z Úval, podle počasí s koupalištěm nebo rozhlednou. Čas srazu jsem v jeho minulých mailech neobjevila, z Hlásání si nepamatuju, nejspíš dá ještě vědět. 
  • Na srpnovou slezinu vyhlásil PaHr prosbu všem o návrhy hospod, kde by slezina mohla být. Datum je pondělí 7.srpna 23.
  • V pondělí 10.7. je ještě celoTAKová slezina (místo schůze) v Besední restauraci u nádraží Hlubočepy.
V závěru Hlásání jsme drželi minutu ticha za Marušku Stulíkovou, která nás nečekaně opustila 26.května. Na ni i na zdraví nás všech jsme připili griotkou od Petra, který nás osobně pozval na vzpomínkovou akci v neděli 18.června od 14 hodin v kostele v Libčicích nad Vltavou. Je to kousek od nádraží, Petr posílal mailem pozvánku i s mapkami. V kostele proběhne úvodní bohoslužba s muzikou, výstava Maruščiných obrázků a posléze se přesuneme do farní zahrady na dýchánek s malým občerstvením a muzikou ve stylu KMČ. Dovezeným dobrotám se meze nekladou, povinné nejsou.
 
Po hlásání pokračovalo hraní a zpívání (JiVa, LaDo a na housle Pepa Urbánek z předtančení, m.j. tanečník souborů Chorea Bohemica a BuFo). A POZOR! Po hodně letech dorazil Zdeněk Veselský a na Jirkovu kytaru si dal pár písniček s námi. Tak snad ho zase uvidíme a uslyšíme častěji.
 
Kromě pití došlo u některých i na hranolky nebo smažák taky s hranolky. Po desáté mizeli první odpadlíci, většina nás odešla před 23 hodinou. Systém zapisování útrat byl opravdu originální, v době, kdy jsou téměř všecky hospody přes počítače, tady halda listů A4, na nich jména, u nich útraty, něco modře, něco červeně... Ale fungovalo to, žádné nedoplatky nevznikly. Díky všem. Olina

—————

Zpět


Kontakt

Pavel Stulík (PaS)

603227967

Rukověť

Portréty lidí z Jedničky najdete na albu níže:

Seznam lidiček Jednicka-2_2015-1.xls  je zaheslován, heslo sdělí PaS mailem, resp. osobně

Historické vítězství Jedničky na Stezce 2017

Nekrolog Tondy Rosického a Hanky Hanákové  najdete po kliknutí na podtržené jméno