11.04.2017 11:32

Dubnová slezina Na Hrádku

Restaurace v Břevnově je nenápadně schována v činžovním domě s docela velkým sálkem. Doporučili nám ji Ji Warausová a Zdeněk Cejp. Pivní pondělek jsme uvítali, tak jako i kulinářské maličkosti. Sešlo se nás poměrně dost (napočítal jsem cca 50 lidiček), včetně dvou nových hostů z 6-té trasy : Oldy Berkovského a Jany Bláhové. Tradiční hosté Láďa Švestka a Zdeněk Cejp se též zapojili aktivně. Vzpomínkové foto zaslal Petr Stulík a též moje maličkost (otevření docílíte kliknutím na podtržené slovo). Jo, málem bych zapomněl, že se omlouvalo dost lidí : Jimmy (po operaci), St Hejda (nemoc), Ji Warausová (práce), He Hlubučková (řemeslníci). Jinak se vybíraly peníze na Pidi a velkou stezku, což bylo spojené se zvětšeným hlukem. Přesto nebyla uložena žádná pokuta. I hudebníci dodržovali "po kalíšku" a tanečníci tančili o sto šest (i po bálu!!!). Bylo i hlásání :

- vzpomínka na Jarouška Pšeničku byla poslána mailem  (nádherné video s písničkou z restaurace U Kozla). Naše kytka ubrala z kasy 1 400 Kč.

- na bále TAKu bylo z Jedničky 33 lidiček (vyhráli jsme v počtu účastníků), předtančení se povedlo i za přispění Milady Corvinové a Pavla Hrabala. Z předtančení jsem natočil menší video a brácha spoustu fotek (i dynamických). Škoda nepovedené mazurky s výměnou partnerek- neznalo to plno lidí a tak se hromadily tanečnice na jedné straně a na druhé zase tanečníci....

- Pidi ve Sloupu v Čechách-Alenka K. a Jimmy vzkazují : je přihlášeno 50 účastníků, večeře v nástupní den (pátek 5.5.2017) bude od 19:30 h, vezměte s sebou půllitry, v kuchyňce jsou 2 rychlovarné konvice i vařič. Návrh výletů poslal Jimmy v předstihu mailem.

- Květnová slezina bude 15.5.2017 v restauraci  U Kozla, kdo chce přijít dříve, tak je zamluvena doba od 19-ti h. Členové Jedničky jsou žádáni, aby se připravili na vyhodnocení dosud navštívených hospůdek. O vyhodnocení bych rád požádal osvědčenou organizátorku trasových voleb Naďu Soukupovou a způsob volby oznámíme posléze. Následující červnová slezina pak bude ve vybrané hospůdce.

- Velká Stezka na podzim je sice ještě daleko, ale s ohledem na nedostatek ubytování je žádoucí, aby měli organizátoři závazné přihlášky co nejdříve. Dana Vaculíková vybírá do květnové sleziny poslední zálohy. Návrh výletů a další detaily pobytu chtějí organizátoři sdělit mailem.

- Odstupujícímu hejtmanovi houfce "D" Tondovi Peterkovi bylo předáno tablo s fotografiemi účastníků posledních Spanilek (autor Tomáš Kubát) a poděkováno za kvalitní víceleté vedení této zimní akce TAKu

Prostě byla to pěkná slezina, opepřená oslavou narozenin  Jany Rohlíkové, Pavly Kotálové, Alenky Krejčí, Heleny Borovičkové, Jirky Čady a Petra Temmla.

Doufám, že jsem nenaděl v textu chyby a nic nezapomněl...  Pavel Stulík

—————

Zpět


Kontakt

Pavel Stulík (PaS)

603227967

Rukověť

Portréty lidí z Jedničky najdete na albu níže:

Seznam lidiček Jednicka-2_2015-1.xls  je zaheslován, heslo sdělí PaS mailem, resp. osobně

Historické vítězství Jedničky na Stezce 2017

Nekrolog Tondy Rosického a Hanky Hanákové  najdete po kliknutí na podtržené jméno