18.06.2024 10:07

Informace o vítání léta 2024

Vítání léta proběhlo opět v horkém počasí a v krásných Vojanových sadech. Jen nás bylo oproti předešlým rokům výrazně méně. To se projevilo nejen na lavičkách s dobrůtkami (i tak to stačilo, jen s Jetmarovými chyběly milované masové kuličky), ale hlavně v "kapele". Jindy se k nám scházeli za muzikou kamarádi z jiných tras, letos vyhrála pětková Druhá sláma, tam se hrálo pořád a slyšitelně. Naše zpěvy táhli celý večer jen Jirka Valeček a Petr Vrba. Na jednu písničku se v závěru zastavil Franta s klarinetem ze čtyřky (tuším). Další kytary, housle, basa, všichni zůstali doma. Holt roky jdou a líp už bylo. Možná i to vedro způsobilo slabší účast.
 
Zábava a nálada byly přesto tradičně příjemné, přibylo dětí a vnoučat a byl i čas na hovory. Na schodech opět proběhlo společné foto, kdyby ale nastoupili opravdu všichni, kdo na Vítání byli, rozhodně bychom se nevešli.
 
Mrzí mě, že jsem si včas nevšimla, že svátek slavil náš nejstarší člen Milan Kotál ve svém slušivém lázeňském obleku, který měl s sebou jako vždy početnou rodinu v čele s báječnými dcerami, které ho vozí ze slezin. Fotily se s ním "holky učitelky", možná si svátku všimly, ale neprozradily. TAK dodatečně všecko nej, Milane!
 
Po půl jedenácté už nás tam moc nezbylo, pod baterkou Pavla Stulíka jsme rozebírali a uklízeli zbytky dobrot. Po jedenácté konečná.
Díky všem, kdo jste přišli a za rok zase na viděnou snad v hojnějším počtu. Díky všem fotografům, kteří postupně naposílali krásný obrázky. Viz níže. Sepsala Olina.

 

Fotky z vítání léta 2024 poslali:

—————

Zpět


Kontakt

Pavel Stulík (PaS)

603227967

Rukověť

Portréty lidí z Jedničky najdete na albu níže:

Seznam lidiček Jednicka-2_2015-1.xls  je zaheslován, heslo sdělí PaS mailem, resp. osobně

Historické vítězství Jedničky na Stezce 2017

Nekrolog Tondy Rosického a Hanky Hanákové  najdete po kliknutí na podtržené jméno