13.03.2024 13:59

Info ze sleziny Na Děkance 11.3.2024

Píše Olina: 

Ahoj všem, trochu jsme se při minulé slezině nepochopili při domlouvání další vycházky, takže dnešní slezina byla bez vejletu. Scházeli jsme se od šesti, posléze určitě 50 lidiček, možná i víc, nepočítala jsem. Do sedmi se klábosilo napříč lokálem, po sedmé začali hoši hrát ve složení JiVa, VaMi, Henry a Káně, postupně dojeli ještě Zdeněk, Pavel s basou a PeVr. Hrálo se, zpívalo, ale i klábosilo, Věra Sv. v kovbojském klobouku prodávala lístky na TAKový bál, takže než došlo na hlásání, měla ze 30ti kousků prodaných 29! 

Panáčkování s tanečkem na oslavu Věr Svobodové a Šubertové, Reginy, Terezky, Aleny a Zdeňka proběhlo po půl deváté. Připili jsme i na březňáky Ivu Kamarádovou a Vaška Vaněčka, pak už následovalo
 
Hlásání:
 
Nejprve pozdravy od z různých důvodů nepřítomných - Ivy Kamarádové, která se v Nové Vsi pod Pleší trápí s kyčlí (vyměněnou, reoperovanou a naposledy nahazovanou po výpadku kloubu ve spánku!! Asi má divoké sny!), dále od chorobné Jitky Veselé, zdravých Mirka ze Seče a Martina a taky od JiWa, která trénuje dlouhé pochody na pouť do Santiaga de Compostella! A to i v termínu Kulatin. To jsou věci! Dneska si odskočila na Medník.
Podívat se na slezinu přišla po čase Magda Součková se stezkovou kamarádkou Líbou, t.č. ze Šestky. Magda na Stezce nahradí Janu Rohlíkovou. A Hela Mrzenová představila nového adepta Jedničky, kamaráda Ctirada, který se dobrovolně hlásí i jako tanečník. Ještě že nemáme žádnou Šárku, už by byla ve výhodě!
 
Bál - pátek 5.dubna od 19 hodin v Domovině (pozor na MHD, Libeňský most je a bude zavřenej, tram na něm končí), styl  Limonádový Joe, předtančení se rýsuje jako obvykle exkluzivní ve 20.30 (Pavle, nepřeslechla jsem se? Tak pozdě?) a ve 23.00 opáčko. PaS v něm má nějakou významnou a zatím tajemnou roli, nenechte si ujít.
 
Kulatiny - všecko důležité už bylo v zápisu z Uterusu z 12.2., tak jen stručná připomínka. Rekreační středisko Star Line Hrachov (Sedlčansko), zděná budova, 4lůžkové pokoje (tvořit si čtveřice!), WC a mytí na patře, jídlo jen polopenze, navíc jen co si přivezeme. Pití pivo a víno jistí Tomáš, všecko jiné pití a jídlo (i to dárkové) s sebou, včetně půllitrů na pivo, skleničky jsou mišmaš jako na škole v přírodě, konvice na uvaření kafe by měla bejt, kafe s sebou. Jídelna veliká, parkoviště taky, psi nevadí. Do 19.3. ještě možné změny, pak už si hledejte za sebe náhradu. Na malý výlet je možná nedaleká záchranná a záchovná stanice zvířátek. 
Styl veselý a barevný, kytky, puntíky, čtverečky..  Zaplaceno (950,-) jste měli mít do dnešní sleziny (11.3.). Sobotní oslavenecká večeře se předpokládá v 19 hodin, po ní juchání.
Rozpis hromadné dopravy a případné podrobnější info slíbili oslavenci ještě dodat. V případě nejasností volejte Olinku Veselskou.
 
66.Stezka - Rekreační středisko Úsvit nedaleko Telče 8. - 12.5.24, chatky, společné sociální vybavení v areálu, polopenze, společenská místnost, zakončení Luka nad Jihlavou, vlakem z Telče něco přes hodinu. Taky už píšu asi potřetí, naposledy v minulém zápisu ze sleziny v Uterusu. Doplatky podle tabulky, kterou co nevidět pošle Tomáš, nejpozději do 8.4. na účet trasy (2302412296/2010, VS 202405).
Cestou na Stezku se ve svátek 8.5. nabízí Červená Lhota, na čt doporučuje Tomáš Telč, na pátek výlet k nebo na kopec Javořici, v sobotu památkovou rezervaci v Třešti, v neděli přesun na zakončení. Jinak cokoliv, co si kdo na mapě vymyslí.
 
Moje převážně kulturní info a přeposílané tipy z TAKové pošty budou na přání mnoha přítomných pokračovat. Pokud to někoho nezajímá nebo obtěžuje, tak se omlouvám, ale smazat mail snad není takový problém. Na nikoho se nezlobím, mám naprostýho antikulturu v rodině, tak mě to neudivuje. Ale pokud si mě přeřadíte do spamů, hrozí, že se nedozvíte ani to důležité, co se na trase děje. Za sebe se omlouvám hlavně mimopražským, protože inzerovaná kultura je převážně tady. Ale dělat třetí trasovou adresu jen pro Pražáky jeví se mi jako nesmysl a Tomáš by mě s takovým nápadem asi hnal klackem. Stačí Fórum, kde jsou všichni dobrovolně a kam patří politika, drby, vtípky, recepty a jiné méně důležité informace a debaty.
 
Hlásání skončilo po 21 hodině a pak už se jen hrálo, zpívalo, tančilo a odcházelo. K nevídanému úkazu došlo ve 22.45 - nikoli poslední odcházeli Simona s Pavlem! To se nestalo už pár let! Pavlovi zrušili operaci kolena, které ho bolí, nejdřív mu budou léčit srdce, které nebolí a nijak se chorobně neprojevuje! Koleno bude zatím léčit tancem a turistikou, případně basketem a volejbalem. (Pavle, doufám, že jsem nepráskla něco tajnýho! Jestli jo, tak sorry!)
Poslední jsem odcházela já ve 23.10 z úplně prázdné hospody! Zapomenutá taška medových sklenic po tel. domluvě s Naďou na ni čeká u ochotné servírky Kláry, jinak tam nic nezůstalo. 
 
Příští slezina je v Uterusu v po 8.4. od 18 hodin, vycházku mám na triku já, sraz bude v 16 hodin na nově zadlážděném Ostrčilově náměstí/čku u pizzerie (domeček bývalých WC-kdysi). Folimanka, Ztracenka, kolem Apolináře, botanka, Uterus. Sedánky a kochání podle chuti a počasí.  Zastávka tram je O.n., linky 7, 14, 18 a 24. 
Na květen zkusíme po dlouhé době 20.5. Hrádek, kdyby bylo obsazeno, bude slezina na Děkance. Včas se dozvíte.
 
Snad je to všecko, jestli jsem na něco zabudla, doplňte mě. Mějte se líbezně a zdravě.  Ahoj Olina

—————

Zpět


Kontakt

Pavel Stulík (PaS)

603227967

Rukověť

Portréty lidí z Jedničky najdete na albu níže:

Seznam lidiček Jednicka-2_2015-1.xls  je zaheslován, heslo sdělí PaS mailem, resp. osobně

Historické vítězství Jedničky na Stezce 2017

Nekrolog Tondy Rosického a Hanky Hanákové  najdete po kliknutí na podtržené jméno