10.08.2023 08:19

Srpnová slezina na faře v Libčicích nad Vltavou

Zprávu sepsala Olina:

Ahoj všem, 
   a účastníkům pondělní sleziny na faře v Libčicích nad Vltavou v režii Petra Stulíka obrovské díky, že jste i v počasí aprílovém jak teplotně, tak deštivě dorazili v takovém počtu! To jsem opravdu, ale opravdu nečekala! Sešlo se nás postupně lehce přes 40, od těch prvních, kteří jsme na PeSa museli před farou na sluníčku vyčkat, než dorazí z rehabilitace, až po zástupce "pracující třídy" (Pavel se Simonou), kteří dorazili do kostela v dešti před 18tou hodinou. Asi v půl páté s devíti km v nohách z Kralup doputovali výletníci pod vedením Jirky Čady, tentokrát jsem nestačila zjistit, kolik jich bylo, ale asi obvyklá pěšácká sestava. Po delší pauze dorazili i oba Dolejší, Madlen zatím o berlích, ale pochozí, sláva, ať jsi brzy v pořádku. Z velmi občasných účastníků trasových akcí přijela Jiřinka Mičkalová, samozřejmě s Vaškem a jeho kytarou, dále věrná kamarádka Stáňa Dufková, bratranec od Stulíků Milan a dokonce po dlouhé době i Mistr dřeva, Martin Patřičný. Kamarádku Věru (a spolužačku i Marušky) představila Jana Chajdrnová, Věra Svobodová uvedla pracovního kolegu Luďka Dohnala se ženou Janou. Ten si nejvíc notoval s Bedřichem u piana.
   Na faře jsme se pěkně utábořili, využili nádobí všeho druhu na dobrůtky slané i sladké (nejvíc bylo rybízových koláčů, ale i švestkový a dokonce snad ostružinový jsem zaznamenala!) a na pitivo. Béďa patřičně provětral farní pianino i vlastní hlasivky.
   Po páté hodině jsme se přesunuli do kostela, kde PeS popovídal k Maruščiným obrázkům, Béďa k prohlížení zahrál na klávesy, trochu jsme i zazpívali a v závěru trval PeS na společné fotografii. Poněkud haprovala samospoušť, tak nás nakonec vyfotil bratranec Milan a ujistil nás, že tam máme i nožičky. Tak snad se časem dočkáme i obrázku.
   Po kostele se na faře jedlo, pilo, klábosilo i zpívalo, k pianu se přidaly kytary JiVa, LaDo a VaMi. Po sedmé odcházeli první vlakoví cestovatelé a kolem osmé jsme začali končit - od mytí nádobí (dík Dolejšovým, Jiřince a Jitce Peršínové, a asi i dalším) po závěrečné luxování (PaS objevil vysavač, když ke smetáku v rukou Jiřinky nebyla k nalezení lopatka se smetáčkem). Petr zamykal faru asi ve 20.40, po pořádném slejváku se nad farní zahradou překlenula duha! Pěkně to všecko dopadlo. Tolik k průběhu akce i pro ty, kteří se dovolenkují po Česku a jinde. A protože se od ustavující jarní sleziny poprvé sešla celá Rada, probrali jsme leccos, tak ještě informace.
 
   Na Stezku se postupně přihlásili všichni váhající s tím, že zaplatí noclehy a zápisné obratem. Znovu upozorňujeme, že stravování je individuální (kiosek, pizzerie, hotel, obchod), místo na vaření je plac pod střechou s několika vařiči, podle stránek Babylonu s nádobím všeho druhu, mikrovlnkou, varnými konvicemi. Podle Věry Svobodové tam nejsou ani příbory ani nic, tak se sichrujte a vezměte si podle zvoleného stravování patřičné vybavení. V chatkách jsou ledničky, deky, povlečení, Věra doporučuje i spacáky, na konci září asi velkej hic nebude. Poslední podrobnější infomail od Tomáše je ze 6.8., tak si ho znovu přečtěte.
 
   Pozvánku na oslavu 60ti let TAKu (13.-15.10.) jsem posílala včera, kdo má zájem, může se indivindi přihlásit, formulář je v pozvánce.  
 
   Ve středu 13.9. v 18 hodin vyplouvá od Palackého mostu parník Tyrš, na kterém bude slavit 55 let trvání jazzová kapela Steamboat Stompers. Mluvila jsem s Jardou Havlasem a slíbila zjistit zájem o akci na trase. Lístky stojí 400,- Kč (platí se i provoz parníku, nafta, atd., na kapelu prý moc nezbyde), návrat kolem 22 hodiny. Prosím, ozvěte se mi co nejdřív, kdo by měl o parník závazný zájem, 20.8. budu Jardovi volat a domluvím s ním, jak vstupenky zaplatit a předat, pokud by to nešlo až u vstupu na parník. Jídlo a pití na parníku nebude nejspíš z nejlevnějších, nacpěte se doma. 
 
   Další jazzové info od Jardy
  •  teď v sobotu 12.8. hrají Steambouti na Dixielandovém festivalu v Dobřichovicích na louce pod lávkou, zdarma asi šest kapel od 14 hodin. Má bejt hezky, doporučuju a moc mě štve, že tam nemůžu bejt.
  • od září hrají St. St. každé poslední úterý v měsíci v Krušovické chalupě, restaurace na magistrále (ulice 5.května), kousek od metra C Vyšehrad nebo od tram 18 a 19, zast. Palouček. 
  • Jarda taky hraje v kapele Cotton Gang na bassaxofon, na netu jsou o ní jen starší zprávy. Aktuálně snad budou nějaké informace v září.
     A když už jsem u toho jazzu
  • v neděli 13.8. hraje v Jazz Docku od 16 hodin za 200,- Kč Bob Zajíček a jeho Classic Jazz Collegium.
  • Jazzový Triatlon na Barče je letos už v pondělí 9.10. od 19 hodin. Lístky indivindi, židlí je tam dost, stačí až na místě. Cenu zatím neznám. 
 
    Děkuju i za Toníčka za připomínky a opravy v Adresáři, ještě je čas, zkontrolujte se a dejte vědět případné chyby a nedostatky.
 
    Nakonec to nejdůležitější - cestou z Libčic Simona s Pavlem zajistili zářijovou slezinu na Děkance na pondělí 11.9. od 19 hodin. Tak se na vás těšíme už teď. Doufám, že jsem na nic nezapomněla a přeju příjemnej zbytek léta. Snad i počasí se ještě trochu vzpamatuje, tak si ho užijte.
 

—————

Zpět


Kontakt

Pavel Stulík (PaS)

603227967

Rukověť

Portréty lidí z Jedničky najdete na albu níže:

Seznam lidiček Jednicka-2_2015-1.xls  je zaheslován, heslo sdělí PaS mailem, resp. osobně

Historické vítězství Jedničky na Stezce 2017

Nekrolog Tondy Rosického a Hanky Hanákové  najdete po kliknutí na podtržené jméno